Nyheter


 

SEHED Fasad påbörjar fasadrenovering på BRF Kungen

2019-01-17

Nu är Fasad igång och ställningen är på plats inför renoveringsarbetet

 
 


 

Invigning av solcellsanläggningar tillsammans med kommunfullmäktige 

2018-12-10

Läs mer om SEHED och dotterbolaget ESTER Solar Systems senaste solcells invigning i tidningen Sydnärke Nytt. Jing Cheng från SEHED deltog tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson på pressträffen med de lokala politikerna och press under måndagen. På dagen invigdes en av de fyra solcellsanläggningarna som ESTER och SEHED byggt på uppdrag av Askersund Kommun.

 
 


 

SEHED solenergi satsning i senaste nr av tidningen Bo i Askersund 

2018-11-20

SEHED tillsammans med dotterbolaget ESTER Solar System påbörjade under hösten fyra solcellsentreprenader i Askersund. De fyra solcellsanläggningarna beräknas ha stora förtjänster både ekonomiskt och miljömässigt för fastigheterna genom att täcka stora delar av elbehovet. Ansvarig för SEHED:s hållbarhets avdelning och ESTER är Jing Cheng. 

 

 


 

SEHED och ESTER Solar Systems avslutar framgångsrik solcellsprojekt i Ulricehamn

2018-09-29

SEHED har tillsammans med Ulricehamns kommunalägda fastighetsbolag Stubo invigt två fastigheter med solceller på taken. Projektet pågick under 2018. 

 
 


 

SEHED Fasad påbörjar omfattande renovering på sju fastigheter i Aspudden 

2018-09-07

SEHED Fasad påbörjar under v38 komplett fasad och takrenovering samt byte av entréportar på BRF Korsriddarens samtliga sju fastigheter i Aspudden.


 

SEHED Fasad projekt BRF Stocken pågår för fullt 

2018-09-05

Arbetet på de tre fastigheterna tillhörande BRF Stocken i Sköndal är i full fart. Två av ställningarna är på plats och tegelarbetet har påbörjats. 


 

SEHED Fasad påbörjar fasadrenovering i Vasastaden

2018-08-20

I Augusti startar SEHED Fasad:s fasadrenovering av BRF Getingen:s fastigheter i Vasastaden. Fastigheten från 1936 räknas som en av de större bostadsrättsföreningarna i Stockholms innerstad. 


 

SEHED Fasad följer upp fasadprojekt i Norrköping

2018-08-16

Under sommaren genomfördes bilddokumentation med drönare av Kv Publiken i Norrköping. Ett omfattande nyproduktions projekt  omfattar de bakomliggande röda tegel fastigheterna. Projektet har slutförts med mycket goda resultat. Fastigheterna är belägna granne med Idrottsparken i Norrköping. 


 

SEHED Fasad UVA möte med Byggnads

2018-05-17

Idag samlades kollegor för UVA möte tillsammans med Byggnads.


 

Tresson och SEHED Byggmästargruppen expanderar och går ihop

2018-04-18

AB Tresson startade sin verksamhet 2006 och hade under det senaste räkenskapsåret en omsättning på drygt 200 MSEK och 55 anställda. Tresson har valt att gå ihop med SEHED Byggmästargruppen och dess nuvarande ägare kommer även fortsättningsvis att vara delägare i bolaget.

Tresson är en framstående totalleverantör av fasadarbeten. Företaget renoverar, reparerar och skapar nytt. Tresson utför allt inom fasader, fönster, balkonger och utvändigt måleri. Verksamheten bedrivs primärt i Stockholm och i Mälardalen.

SEHED Byggmästargruppen har pågående entreprenader från Sundsvall i norr till Jönköping i söder. Dotterbolagen SEHED Fasad, Byggmästargruppen Stockholm, Byggtec Gävleborg och Erikssons Plåt tillhör de äldsta och mest välrenommerade byggföretagen inom sina respektive områden.

Den gemensamma verksamheten får en omsättning på närmare 1,5 miljarder och kommer att sysselsätta drygt 350 medarbetare och bedöms vara ett av de 25 största byggbolagen i Sverige. Koncernen har kontor i Stockholm, Avesta, Bollnäs, Gävle, Norrköping, Tyresö och Uppsala.

Samgåendet ger en starkare företagsgrupp i flera avseenden genom en

  • bättre marknadstäckning inom koncernens verksamhetsområde,
  • ökad kapacitet att åta sig och genomföra olika typer av projekt.
  • ökning av personalstyrkan både vad avser kvalificerade yrkesarbetare och tjänstemän till gagn för vår kundkrets,
  • fortsatt stark kapitalbas och likviditetsmässig handlingsberedskap.

Verksamheten i koncernen kommer primärt att drivas med utgångspunkt från dotterbolagen

  • Byggmästargruppen Stockholm BMG AB med VD Bilan Danho
  • Byggtec Gävleborg AB med VD Jan-Erik Silfverberg
  • Erikssons Plåt & Kopparslageri AB med VD Robert Eriksson
  • SEHED Fasad AB med VD Kent Isaksson
  • AB Tresson Fasad med VD Fredrik Stenberg

Koncernens orderstock är god och har förstärkts ytterligare under 2018.

Transaktionen förutsätter godkännande från Konkurrensverket.

För mer information, kontakta:
Bertil Andersson eller Fredrik Stenberg på Tresson 08 – 603 88 65.
Kent Isaksson eller Pål Wingren på SEHED Byggmästargruppen 08-712 00 30.  


 

SEHED Fasad AB vinner priset för Årets Fasad 

2018-03-23

SEHED vann med sitt projekt KTH Hållbarhetshuset pris för ”Årets Fasad 2018” vilket är branschens mest prestigefyllda tävling som anordnas av SPEF, Sveriges Murnings- och Putsentreprenörförening. Tävlingen syftar till att uppmärksamma byggande som bidrar till vackra, intressanta, spännande och hållbara hus.

Juryns vinnarmotivering lyder:
Byggandet följer samhällets utveckling. Precis som språk och vårt sätt att leva. Därför konstaterar juryn för Årets Fasad att vinnaren på ett "sjukt bra sätt" lyckats ta vara på materialets möjligheter i en fasaduppbyggnad som både förnyar och håller fast vid traditionerna. Att sedan det hantverksmässiga utförande håller en "kanonnivå" sätter så att säga hela projektet i "pole position" i årets fasadrace. Vinnaren av Årets Fasad 2018 är "Hållbarhetshuset".

Vi vill tacka alla som varit inblandade i projektet och vill rikta ett speciellt stort tack till Linus, Hardy, Fredrik, Charlie, Fredrik, Lars-Åke, Radoslaw, Michael, Hans, Henrik, Roger, Jacob, Antonio, Alexander, Börje, Göran och Lennart som med mycket hög yrkeskunskap och hantverksskicklighet utfört projektet.
SEHED är otroligt tacksamma för att vårt hårda arbete uppmärksammas och belönas med denna fina utmärkelse.


 

SEHED Fasad vinner priset för Årets Fasad

2018-03-20

SEHED Fasad vann pris för Årets Fasad som är branschens mest prestigefyllda tävling för projektet KTH Hållbarhetshuset. Med motivering att projektet utfördes med mycket hög yrkeskunskap och hantverksskicklighet tog Jörgen Nybacke och Kent Isaksson från SEHED Fasad emot priset. 


 

SEHED Fasad påbörjar fasadbyte i Sköndal

2018-03-15

SEHED Fasad kommer inom kort påbörja en omfattande renovering av BRF Stockens fastigheter i Sköndal. 


 

SEHED Fasad påbörjar fasadrenovering i Sundbyberg

2018-03-06

SEHED Fasad kommer under v12 påbörja  fasadrenoveringen på Brf Bällsta Bro:s fyra fastigheter vid Bällstaåns strand. Projektet omfattar fasadrenovering, terassrenovering, målning och plåtarbeten.


 

SEHED Fasad sponsrar IFK Norrköping

2018-02-28

SEHED Fasad växer i Östergötland och vårt Norrköpingskontor nyanställer. För att stödja den lokala idrottsverksamheten i regionen väljer SEHED Fasad att sponsra IFK Norrköping. 


 

SEHED påbörjar fasadrenovering i Vasastan

2018-02-20

Bostadsrättföreningen Mjölnarens fastighet belägen på korsningen Tegnerlunden/Teknologgatan i Vasastan kommer genomgå en omfattande renovering av tak, fönster och fasad. 


 

Nominerade till Årets Fasad

2018-02-16

Hållbarhetshuset, KTH 43:25, är i final till Årets Fasad som ett av tre projekt. Årets Fasad är instiftat av SPEF, Sveriges Murnings- och Putsentreprenörförening och är byggbranschens stora pris för fasader. Priset delas ut vid galan för Årets Bygge på Cirkus den 19 mars.

Teglet är specialgjort av Haga Tegelbruk, Sveriges enda kvarvarande fasadtegelbruk, och omsorgsfullt handmurat på plats.

Hållbarhetshuset är klassificerat som Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council och inrymmer många av KTHs institutioner med fokus på Hållbarhet, som KTH SEED – institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik.


 

Fasadrenovering på BRF Svindersvik

2018-02-08

SEHED Fasad genomför omfattande fasadrenovering på uppdrag av BRF Svindersvik


 

Specialmurning på Akademiska Sjukhuset

2018-01-16

SEHED Fasad genomför just nu en av Sveriges största murningsentreprenader på Akademiska Sjukhuset


 

SEHED Fasad murningsentreprenad på Tiundaskolan 

2018-01-15

SEHED Fasad genomför just nu en större murningsentreprenad på Tiundaskolan i Uppsala.